Indische Vereniging Kennemerland
DES

BESTE MENSEN

mei 2011

U hebt zojuist het tabje 'Beste Mensen' aangeklikt en daarmee de informatie pagina van de DES gevonden. Onze Website is sinds 2008 online en heeft nu anno 12 mei 2012 een facelift ondergaan en zal naar verwachting een meer herkenbare site worden voor allen die betrokken zijn bij de Indische vereniging Kennemerland DES. Een frisse start geeft een verfrissende wending aan deze hernieuwde DES site. Veel lees- en kijkplezier.

Gefeliciteerd!
Jazeker, de DES is jarig en zit alweer in haar 47e ‘levensjaar’ van haar bestaan sinds de oprichting in 1965. Nu anno 2012 zijn wij nog steeds een levendige vereniging die meegaat met zijn tijd. Na de eerste generatie Indische Nederlanders volgt de zogenaamde "Indisch 2.0" generatie Indische Nederlanders, om in hedendaagse multimedia termen te spreken, die zich al aan het manifesteren zijn binnen de vereniging. Vanzelfsprekend behoren daar natuurlijk ook onze ‘Nederlandse Indischen’ bij, als ook onze cultuurgenoten en aanverwanten. Daarnaast zijn wij in afwachting van en/of naarstig op zoek naar onze Indisch 3.0 generatie Indische Nederlanders met veelal blauwe ogen en blond haar.

Nu eerst nog even terug naar het ver-Jaarfeest-je!

Op het Jaarfeest van zaterdag 21 april 2012 hadden de vroege vogels al hun stekkie gevonden in de zaal, ondanks dat de 'deuren' pas open gingen om 18.00 uur. De catering, en dat was niet zo zeer verassend, werd verzorgd door “Kokkie Lucia.” Verassend was wel dat Kokkie Lucia dit helaas wel voor de allerlaatste keer voor de DES deed. Lucia had voor deze gelegenheid dan ook een speciaal feestelijke 'nasi kuning' gekookt en daar waren velen content mee. Bij de opening van de avond werd gerefereerd dat het alweer het 47e ver-Jaarfeest-je is van de DES. Dat werd gevierd met veel aanwezige leden, met een traktatie en met bestuurlijke genodigden. De muzikale intermezzo’s werd verzorgd door de voor de DES nieuwe band "HOT NEWS" met een representatieve en interactieve presenterende lead zangeres Shirley. De reacties achteraf waren laaiend enthousiast. Er was een warm welkom voor de bestuurlijke genodigden van onze bevriende Indische verenigingen o.a. VVGV, ROKI en TVR die meedeelden in de feestvreugde. Halverwege de avond was daar ook de traktatie van de jarige DES. Voor ieder aanwezige was er speciaal voor deze gelegenheid door een patisserie gemaakte witte chocolade bonbons, met een opschrift van “47” in cadeau verpakking. Deze lekkernij was verassend en werd ook door een ieder bijzonder gewaardeerd. Wij hebben die avond uiteraard nog even stilgestaan bij het afscheid van kokkie Lucia, die deze avond het culinaire deel voor de allerlaatste keer deed voor de DES. Er was een dankwoord door de presentator van deze avond met een passend bloementje, dat werd afgesloten met een dankwoord door Lucia zelf. De bingo's hadden heel toevallig maar één winnaar per ronde, zowel in de lijn als hoofdprijzen en dus de volle winst voor de gelukkige winnaars. Fritz werd daarbij geassisteerd door Eef van de Weele die er bijzonder plezier in had. Al met al was het een fantastische en redelijke druk bezochte avond tot aan het eerste uurtje van de nieuwe dag. Een Jaarfeest waardig!

Op zaterdag 14 juli 2012 hebben wij ons zomerse feestevenement en wel de “Tropical Night”. Dit zal een bijzondere avond gaan worden. Kom allen en laat u zich verassen!

In de “AGENDA” van deze site vindt u de informatie m.b.t. komende activiteiten. Tevens kunt u in het “FOTOALBUM” de expressies bekijken van deze evenementen. Graag begroeten wij u allen op het aankomende “TROPICAL NIGHT”. Tot dan!

Namens het Bestuur
Robin Gieseke