ARCHIEF
Indische Vereniging Kennemerland
DES

Nieuwsbrief DES
Onder de Klapperboom

Beste Mensen

BESTE MENSEN

april 2015

Beste DES leden, a.s. DES leden en alle andere lezers,

Na lang wachten is hier het eerste nieuws bulletin van het Interim Bestuur. Hierin kunt u lezen wie wij zijn en wat onze plannen en motivatie zijn voor de DES op heel korte termijn en waarom. We hebben direct een aantal veranderingen aangebracht waarvan wij hopen dat deze een positieve invloed zal hebben op onze vereniging. Wij vertrouwen erop dat u zich kunt vinden in deze veranderingen, wij vragen aan u geef de veranderingen een kans om de vertrouwde “DES feesten” weer terug te krijgen. Ook willen wij alle leden oproepen zich kandidaat te stellen voor een bestuursfunctie tijdens de Algemene leden vergadering die 1 mei zal worden gehouden. Zoals wij op het laatste feest hebben laten weten we kunnen het niet alleen. We moeten het samen doen en ons niet laten leiden door emoties of anderen maar gezellige feesten maken met elkaar. Laten we met z’n allen waar maken waar we voor staan......

Door Eendracht Sterk.

Wij hopen op jullie begrip en dat we een kans krijgen voor onze keuzes en wensen u veel leesplezier!

Mijn naam is Gladys, getrouwd met Roy van Bakel en ben de trotse dochter van Rob en Joyce Moojen. Pappa heeft ook aan de wieg van de DES gestaan met de Squadrons. Wij gaan vanaf vroeger al naar Kumpulans maar gezelligheid moet je zelf maken, heb ik van mijn ouders meegekregen en dit draag ik weer over aan onze 4 kinderen (3 dochters en 1 zoon), 3 schoonzonen en 2 kleinkinderen. Ik ben dus opgegroeid met Indorock, Elvis en kumpulans en heb hier ook weer onze kinderen mee besmet.
Respect voor elkaar en elkaars mening staat bij mij hoog in het vaandel. Je oogst wat je zaait zeg ik maar altijd. Ik hoop dat er veel gezellige feesten mogen volgen waar een ieder zich thuis voelt en waar men zichzelf kan zijn zonder veroordeeld te worden. Mijn motivatie is dat onze DES weer een plek wordt waar jong en oud samenkomt, een gezellig feestje maakt, het genot van lekker eten en het dansen van de jive en poco poco dit is tenslotte de vriendschapsdans.

Ik ben Rob Schouten en ben 61 jaar. Ik ben de oudste zoon van Harrie Schouten die vroeger samen met Frans van Haasen, Ed Groenewoud en Ferry van Amstel in de band The Rocking Rebels speelde. Thuis in de Berliozstraat in Heemskerk waar ik woonde waren de momenten zonder (gitaar)muziek zeer schaars, gelukkig. Mijn vader speelde heel vaak ook met zijn vriend Rob Moojen en dat was genieten. Ook voor de DES, die toen net was opgericht, heeft hij gespeeld. Dat is ook de reden waarom ik de DES als erfgoed van mijn ouders beschouw. En waarom deze vereniging met alle leden mij een warm gevoel geven wanneer ik er ben en mij motiveren om onze vereniging levend te houden.

Hallo Des familie, ik heet Jeffrey Valentijn en ben geboren in Djakarta, mijn moeder heet Titi Valentijn en mijn vader heet Wiet Valentijn. Mijn moeder is via omwegen door haar vriendinnen tante Kristien Kitzmann en tante Tonny Hogervorst met de DES in aanraking gekomen. Zij en vele andere kooksters hebben in het DES bestaan de hapjes tijdens de DES feestjes verzorgt. Ferry Valentijn-Sibbald is mijn vrouw en samen hebben wij twee kinderen, onze zoon Jean-Paul is 28 jaar en onze dochter Jaimie is 24 jaar. Wij wonen in Beverwijk. Ik ben gevraagd om zitting te nemen in het interim bestuur van de DES tot minstens de ALV van 1 mei 2015 en hoop een bijdrage te kunnen leveren om de DES weer op de kaart te zetten volgens de DES gedachte van de oprichters.

Ik heb hulp nodig van mijn DES familie want de DES kan niet zonder Julie.